Stichting

Stichting
Rond de restauratie van de Domtoren werd op 12 december 2017 de Stichting Utrechts eigenDom opgericht met als doel om fondsenwerving voor de restauratie uit particuliere middelen mogelijk te maken. De volledige doelstelling van de Stichting is:

  • het behouden en versterken van het Rijksmonument de Domtoren;
  • het werven van fondsen, financiële bijdragen, subsidies en gelden ten behoeve van de grootschalige restauratie van de Domtoren alsmede ten behoeve van het onderhoud en de instandhouding van de Domtoren nadat deze restauratie is voltooid.

 

Bestuur
Alle bestuursleden hebben hun roots in het Utrechtse liggen, wonen en/of werken in de stad en hebben zowel specifieke deskundigheid als ruime bestuurlijke ervaring. Olav Rosenberg (voorzitter) is fiscalist en geboren en getogen in Utrecht. Hij was o.a. jarenlang bestuurslid van de VVV Utrecht en oud-voorzitter van Utrecht Toerisme en Recreatie als voorganger van Utrecht Marketing. Paul de Blok (penningmeester) is partner/accountant bij RSM Utrecht een heeft eveneens de nodige bestuurlijke ervaring. Lonneke Leijnse is als Utrechts ondernemer (interieur architectuur) actief in vele Utrechtse netwerken. Sanne Frequin is als historicus betrokken geweest bij het onderzoek naar de graven in de Domkerk en Niels Aalberts is eindredacteur bij de VPRO/3voor12 en weet alles van Media en hoe die te gebruiken in de publiciteit.